Arsa ve Arazi Düzenlemesi Yönetmeliğini Tartışıyoruz
Harita Mühendisliği Forumu
22 Mayıs, 2012, 00:01:54 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Sponsor Tanıtım Bölümümüz açılmıştır... TIKLAYINIZ!!!

Anket
Soru: Arsa ve Arazi Düzenlemesi Yönetmeliği sizce yeterli mi?
Evet
Düzenlenmesi lazım

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Arsa ve Arazi Düzenlemesi Yönetmeliğini Tartışıyoruz  (Okunma Sayısı 3433 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
12 Şubat, 2011, 22:58:16
Fatih

Administrator

Paylaşımcı Üye

*

Üye No : 1

Konu  : 99

Harita Mühendisi

Evet arkadaşlar "Arsa ve Arazi Düzenlemesi Yönetmeliğini Tartışıyoruz" bu konumuzda Arsa ve Arazi Düzenlemesi Yönetmeliği'nde eksik
gördüğünüz çıkarılmasını düşündüğünüz kısımlar eklenmesini düşündüğünüz kısımlar var mı?

"Arsa ve Arazi Düzenlemesi Yönetmeliğini Tartışıyoruz" Yukarıda bir anket yaptım oy verirseniz sevinirim...

Arsa ve Arazi Düzenlemesi Yönetmeliğini Aşağıdaki konu adresinden inceleyebilirsiniz...

Arsa ve Arazi Düzenlemesi Yönetmeliği

Sponsor Bağlantılarımız
13 Şubat, 2011, 01:58:35
aimbo

Yeni Üye

*

Üye No : 97

Konu  : 0

Bence 18 uygulamasında eksik olan taraf düzenleme sınırı içerisinde bulunan alanlarının düzenli bir şekilde bölünmesidir.Bu bende kanunda belirtilmesi lazım bu yapılan kuruma bırakılmamalıdır.Alanlarının bölünmeside zorunlu bırakılmalıdır.Tabiki bu arsa bölünmesi kişi isteğine göre yapılabilir fakat zaten 18 giren yer durumu itibari ile zaten bina yapımına açılacaktır.Bunun için verilen arazilerin de iskan ve imara uygun şekilde ve düzenlemesi ve kulllanım şekiline göre bölünmelidir.
13 Şubat, 2011, 02:40:46
Fatih

Administrator

Paylaşımcı Üye

*

Harita Mühendisi

Bence 18 uygulamasında eksik olan taraf düzenleme sınırı içerisinde bulunan alanlarının düzenli bir şekilde bölünmesidir.Bu bende kanunda belirtilmesi lazım bu yapılan kuruma bırakılmamalıdır.Alanlarının bölünmeside zorunlu bırakılmalıdır.Tabiki bu arsa bölünmesi kişi isteğine göre yapılabilir fakat zaten 18 giren yer durumu itibari ile zaten bina yapımına açılacaktır.Bunun için verilen arazilerin de iskan ve imara uygun şekilde ve düzenlemesi ve kulllanım şekiline göre bölünmelidir.
Zaten imar planına göre dağıtım yapılıyor.
Pek anlayamadım biraz daha açıklar mısınız?

13 Şubat, 2011, 20:03:19
aimbo

Yeni Üye

*

Hayır bende tasarım olarak 18 uygulaması yaptım imar kanunu tüzüklerine felanda baktım Benim örneğime göre diyelim ki benim örneğime göre adamlara dağıtmak için herbirine 1000 er m2 den fazla alan kaldı bunun dışında bu alanlarında bölünmesi keyfi idi.
Benim demek istediğim tmm 18 yaptık imarlaştırdık vs oralar zaten karlı birşey olduğu aşikar fakat ben o adamlara verdiğim alanı tekrardan mesela apartman yapımına uygun şekilde ifraz yapma gibi zorunluluğum yoktu bence bunun kanunlaştırılıp alanında ifraz ile güzel yapılaşmaya elverişli şekilde düzenlenmesi lazım
yani adam orayı zaten meyve sebze yetiştirme amaçlı kullanamaması lazım ben gördüm "kayseride" imar geçmiş fakat adam apartmaların arasında arazisinde yetiştirme yapıyordu.Pek verimli vs olduğu söylenemezdi.Nasılki tarım alanlarıda imara açılamadığı gibi

P.S= "İmar geçen yerde kişi acaba imar istiyormu oda muallak belki adam oranın düzgün olmasını istemiyor yada park bahçe okul vs istmiyor oda bi garip durum"
13 Şubat, 2011, 20:05:26
aimbo

Yeni Üye

*

Tarım alanları açılmıyor gibi anlaşılmasın onunda yolunu buluyorlar vesselam ya durumlar esnek olmalı yada bu durumun korunması lazım
13 Şubat, 2011, 20:28:55
Fatih

Administrator

Paylaşımcı Üye

*

Harita Mühendisi

Hayır bende tasarım olarak 18 uygulaması yaptım imar kanunu tüzüklerine felanda baktım Benim örneğime göre diyelim ki benim örneğime göre adamlara dağıtmak için herbirine 1000 er m2 den fazla alan kaldı bunun dışında bu alanlarında bölünmesi keyfi idi.
Benim demek istediğim tmm 18 yaptık imarlaştırdık vs oralar zaten karlı birşey olduğu aşikar fakat ben o adamlara verdiğim alanı tekrardan mesela apartman yapımına uygun şekilde ifraz yapma gibi zorunluluğum yoktu bence bunun kanunlaştırılıp alanında ifraz ile güzel yapılaşmaya elverişli şekilde düzenlenmesi lazım
yani adam orayı zaten meyve sebze yetiştirme amaçlı kullanamaması lazım ben gördüm "kayseride" imar geçmiş fakat adam apartmaların arasında arazisinde yetiştirme yapıyordu.Pek verimli vs olduğu söylenemezdi.Nasılki tarım alanlarıda imara açılamadığı gibi

P.S= "İmar geçen yerde kişi acaba imar istiyormu oda muallak belki adam oranın düzgün olmasını istemiyor yada park bahçe okul vs istmiyor oda bi garip durum"
18. Madde uygulaması resen yapılıyorsa bunda kamu yararı yada belediyelerin zorunluluğu vardır.
(Bir önceki sene verilen bina ruhsat sayısından fazla imar alanı açılmak zorunda)
İsteğe bağlı ise zaten istek için yapılmış demektir

Bazı uyanık meslektaşlarımız ifraz tevhid harcından kaçmak için 18. madde uygulaması ile ifraz tevhid işlemi yapıyolar bunun yasaklanması lazım...
Yaklaşımınız güzel bencede ama zaten minimum şartlara uygun imar parseli oluşturulmak zorunda diye biliyorum...
Onun dışında bir imar adasını 2'ye bölüp 2 kişiye vermek daha kolay olur Kahkaha

Bugüne kadar gördüğüm tüm 18. Madde uygulamalarında imar parseli haline gelmiş şekilde parselasyon yapılmış olarak gördüm
Bu arada katılımınız ve düşüncelerinizi belirttiğiniz için teşekkürler... Kahkaha
+++

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

Site Adı Etiketler
Arsa ve Arazi Düzenlemesi Yönetmeliğini Tartışıyoruz

Gitmek istediğiniz yer: