ben patronumla araziye çıkmıştım bana bir soru sordu ama cevabı veremedim ertesi gün bana yazılı olarak cevabı bildir dedi bende bu konuda bir şey bilmediğimden sizlere sormak istedim.
Arazide hiç bir poligon,koordinatı bilinen bir nokta yoksa ve mevzi ölçü veya kestirme yaparak ölçüm yapamıyorsak acaba o arazideki ölçmemiz gereken yerin alımını nasıl yapabiliriz acaba?
Nette bulduğum bilgi:
Buna benzer bir şey anlatılmış ve bu soruya cevap olarak da arkadaş orda şunu söylemiş gözle görülür her şeyi ölçüceksin ne olursa olsun.eski ağaç,yollar ve binalar ne varsa.ve özllikle şuna dikkat ediceksin her yerin 1/5000 lik paftası vardır büyük ihtimalle o yüzden her şeyi ölçmelisin demiş.ama ben burda sunu anlamadım 1/5000 likte varsa neden heryeri ölçelim ki? veya bu sorunun cevabını usturuplu benim anlayabileceğim tarzda anlatabilen olursa sizlere minnettar kalırım.şimdiden yazı yazan arkadaslara teşekkürler ederim.
Burada nette bulduğunuz cevap doğrudur.
Herşeyi ölçersiniz sonra 1/5000 lik Fotogrametrik olarak üretilmiş paftalardan çakıştırma işlemi yaparsınız...
Sayısal olarak dönüşümü yapılmış paftayı kadastro müd.'den alıp sizin ölçtüğünüz bi nevi halihazır haritanızı çakıştırırsınız.
Daha sonra ölçüm yaparken atıığınız 1-2 kör nokta vardır mutlaka o noktaların koordinatını alıp tekrar araziye çıkar gerekli aplikasyonu/ifrazı/tevhidi vs. gerçekleştirirsiniz...