İLGİLENDİĞİN VE BUKADAR ÇABUK GERİ DÖNDÜĞÜN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BİZİM ARSAMIZDA PARSELASYONA MANİ Bİ DURUM YOK. FEN İŞLERİYLE DAHA ÖNCE GÖRÜŞMÜŞTÜM. ARSA SADECE ANNEM ÜZERİNE KAYITLI OLDUĞU İÇİN ONDA DA BİR SIKINTI GÖRÜNMÜYOR. FAKAT BEN PARSELASYON İÇİN İLERLEYECEĞİM ADIMLARI BİLMİYORUM. ÖNCE HARİTA MÜHENDİSİNE Mİ GİDECEĞİM YOKSA FEN İŞLERİNE Mİ YADA BAŞKA BİR YERE Mİ? HARİTA MÜH. ALACAĞI MİKTAR AŞAĞI YUKARI NE OLUR (100 TL.Mİ 5000TL.Mİ

). İŞLEMLER YAKLAŞIK NE KADAR SÜRER. 3-4 GÜNDE BİTİRİRSİN DİYEN DE VAR. 1 AYDA ANCA TAPUYU ALIRSIN DİYENDE VAR. MASRAFLARI NELER? HARİTA MÜHENDİSİ VE BELEDİYEYE HARÇ YATIRACAĞIZ BAŞKA BİR MASRAFI VARMI? KAMUYA BAĞLI BU İŞLE İLGİLENEN HARİTA MÜHENDİSLERİ MEVCUTMU? BİZZAT ULAŞIP YARDIM ALABİLECEĞİMİZ, GEREKİRSE ÇALIŞABİLECEĞİMİZ HARİTA MÜH.LERİNİN BİR LİSTESİNİ BARINDIRAN PLATFOR V.B. VARMIDIR? BU SORULARIMA DA CEVAP VERİRSEN TAMAMDIR FATİH KARDEŞ. HAYDİ İYİ ÇALIŞMALAR...
Parselasyon için herhangi bir işlem adımı izlemenize gerek yok.Kamu kurum ve kuruluşlarındaki harita mühendisleri'nin ifraz(ayırma)-tevhid(birleştirme) yetkisi yoktur...
Serbest çalışan harita mühendisliği bürolarına gidip fiyat alacaksınız...
Bu fiyat genellikle aynı olur pek arasında oynama olacağını düşünmüyorum...
Balıkesir merkezde tanıdığım herhangi bir serbest harita mühendisi yok...
Şehir merkezinde biraz araştırma yaparsanız mutlaka bulursunuz birkaç ayrı mühendislik bürosu...
Ücret tarifesini tam bilemiyorum anca tahmini m² ye göre 2000 - 3000 TL olur diye düşünüyorum...(Tahmini bir değer)
İşlemlerin bitirilmesi harita ölçüm mühendisi'nin işlemleri ve tapu/belediye/kadastro işlerinin ne kadar uzun süreceğine bağlıdır....
Harita mühendisi'nin ölçüm ve hazırlık işlemleri harita mühendisi işlerinin yoğunluğuna bağlı olur 5-7 gün sürebilir...
Ancak tapu/belediye/kadastro gibi devlet dairelerindeki işlemlerin sonuçlanmasını bilemeyiz...
Siz kısacası bir veya iki harita mühendisliği bürosundan fiyat alın o sizin adınıza tüm işlemlerinizi halledecektir...
Sizin harç yatırma falan gibi işleriniz olmaz size yardımcı olacaklardır...