BİR ARSANIN PARSELLERE AYIRMAK İÇİN İZLENEN YOL NEDİR?
Harita Mühendisliği Forumu
21 Mayıs, 2012, 23:24:06 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Sponsor Tanıtım Bölümümüz açılmıştır... TIKLAYINIZ!!!

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: BİR ARSANIN PARSELLERE AYIRMAK İÇİN İZLENEN YOL NEDİR?  (Okunma Sayısı 1818 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
08 Şubat, 2011, 16:25:24
gurkaneral

Yeni Üye

*

Üye No : 451

Konu  : 1

BALIKESİR GÖMEÇ'E BAĞLI BİR BELDEDE 5000M2 ARSAM VAR. BU ARSALARI PARSELLEM İSTİYORUM. BİR ARSAYI PARSELLERE AYIRMAK İÇİN İZLENEN YOL NEDİR? VE YAKLAŞIK NE KADARA MAL OLUR.
Sponsor Bağlantılarımız
08 Şubat, 2011, 22:14:21
Fatih

Administrator

Paylaşımcı Üye

*

Üye No : 1

Konu  : 99

Harita Mühendisi

BALIKESİR GÖMEÇ'E BAĞLI BİR BELDEDE 5000M2 ARSAM VAR. BU ARSALARI PARSELLEM İSTİYORUM. BİR ARSAYI PARSELLERE AYIRMAK İÇİN İZLENEN YOL NEDİR? VE YAKLAŞIK NE KADARA MAL OLUR.
Öncelikle fiyatlar m2 ve bulunduğu şehir/ilçe/belediyeye göre değişir bunu harita mühendisleri odası belirler...
Ayrıca serbest harita mühendisliği bürolarından fiyat alabilirsiniz...
Bulunduğu konum itibarı ile parsellere ayrılabilmesi için gerekli ifraz şartlarını taşıyor olması gerekir... Imar planına göre belde veya belediyenin parselasyona müsade etmesi gerekir...
Eğer söz konusu taşınmaz malikleri sağ ve hayatta ise hepsinin ya bir kişiye vekalet vermesi yada hepsinin imzası ve rızası ile bu işlem yapılabilir... 
Tam fiyat konusunda birşey söyleyemem çünkü yapıcak olan serbest harita mühendisinin hesaplaması ve kendisinin bu iş için harcayacağı emek ve masraf da önemlidir... Aklınıza takılan bi soru olursa yine yardımcı olabiliriz... Umarım aklınızdaki sorular biraz da olsa gitmiştir...

09 Şubat, 2011, 14:24:32
gurkaneral

Yeni Üye

*

İLGİLENDİĞİN VE BUKADAR ÇABUK GERİ DÖNDÜĞÜN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BİZİM ARSAMIZDA PARSELASYONA MANİ Bİ DURUM YOK. FEN İŞLERİYLE DAHA ÖNCE GÖRÜŞMÜŞTÜM. ARSA SADECE ANNEM ÜZERİNE KAYITLI OLDUĞU İÇİN ONDA DA BİR SIKINTI GÖRÜNMÜYOR. FAKAT BEN PARSELASYON İÇİN İLERLEYECEĞİM ADIMLARI BİLMİYORUM. ÖNCE HARİTA MÜHENDİSİNE Mİ GİDECEĞİM YOKSA FEN İŞLERİNE Mİ YADA BAŞKA BİR YERE Mİ? HARİTA MÜH. ALACAĞI MİKTAR AŞAĞI YUKARI NE OLUR (100 TL.Mİ 5000TL.Mİ Dil çıkaran). İŞLEMLER YAKLAŞIK NE KADAR SÜRER. 3-4 GÜNDE BİTİRİRSİN DİYEN DE VAR. 1 AYDA ANCA TAPUYU ALIRSIN DİYENDE VAR. MASRAFLARI NELER? HARİTA MÜHENDİSİ VE BELEDİYEYE HARÇ YATIRACAĞIZ BAŞKA BİR MASRAFI VARMI? KAMUYA BAĞLI BU İŞLE İLGİLENEN HARİTA MÜHENDİSLERİ MEVCUTMU? BİZZAT ULAŞIP YARDIM ALABİLECEĞİMİZ, GEREKİRSE ÇALIŞABİLECEĞİMİZ HARİTA MÜH.LERİNİN BİR LİSTESİNİ BARINDIRAN PLATFOR V.B. VARMIDIR? BU SORULARIMA DA CEVAP VERİRSEN TAMAMDIR FATİH KARDEŞ. HAYDİ İYİ ÇALIŞMALAR...
09 Şubat, 2011, 17:53:22
Fatih

Administrator

Paylaşımcı Üye

*

Harita Mühendisi

İLGİLENDİĞİN VE BUKADAR ÇABUK GERİ DÖNDÜĞÜN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. BİZİM ARSAMIZDA PARSELASYONA MANİ Bİ DURUM YOK. FEN İŞLERİYLE DAHA ÖNCE GÖRÜŞMÜŞTÜM. ARSA SADECE ANNEM ÜZERİNE KAYITLI OLDUĞU İÇİN ONDA DA BİR SIKINTI GÖRÜNMÜYOR. FAKAT BEN PARSELASYON İÇİN İLERLEYECEĞİM ADIMLARI BİLMİYORUM. ÖNCE HARİTA MÜHENDİSİNE Mİ GİDECEĞİM YOKSA FEN İŞLERİNE Mİ YADA BAŞKA BİR YERE Mİ? HARİTA MÜH. ALACAĞI MİKTAR AŞAĞI YUKARI NE OLUR (100 TL.Mİ 5000TL.Mİ Dil çıkaran). İŞLEMLER YAKLAŞIK NE KADAR SÜRER. 3-4 GÜNDE BİTİRİRSİN DİYEN DE VAR. 1 AYDA ANCA TAPUYU ALIRSIN DİYENDE VAR. MASRAFLARI NELER? HARİTA MÜHENDİSİ VE BELEDİYEYE HARÇ YATIRACAĞIZ BAŞKA BİR MASRAFI VARMI? KAMUYA BAĞLI BU İŞLE İLGİLENEN HARİTA MÜHENDİSLERİ MEVCUTMU? BİZZAT ULAŞIP YARDIM ALABİLECEĞİMİZ, GEREKİRSE ÇALIŞABİLECEĞİMİZ HARİTA MÜH.LERİNİN BİR LİSTESİNİ BARINDIRAN PLATFOR V.B. VARMIDIR? BU SORULARIMA DA CEVAP VERİRSEN TAMAMDIR FATİH KARDEŞ. HAYDİ İYİ ÇALIŞMALAR...
Parselasyon için herhangi bir işlem adımı izlemenize gerek yok.Kamu kurum ve kuruluşlarındaki harita mühendisleri'nin ifraz(ayırma)-tevhid(birleştirme) yetkisi yoktur...
Serbest çalışan harita mühendisliği bürolarına gidip fiyat alacaksınız...
Bu fiyat genellikle aynı olur pek arasında oynama olacağını düşünmüyorum...
Balıkesir merkezde tanıdığım herhangi bir serbest harita mühendisi yok...
Şehir merkezinde biraz araştırma yaparsanız mutlaka bulursunuz birkaç ayrı mühendislik bürosu...
Ücret tarifesini tam bilemiyorum anca tahmini m² ye göre 2000 - 3000 TL olur diye düşünüyorum...(Tahmini bir değer)
İşlemlerin bitirilmesi harita ölçüm mühendisi'nin işlemleri ve tapu/belediye/kadastro işlerinin ne kadar uzun süreceğine bağlıdır....
Harita mühendisi'nin ölçüm ve hazırlık işlemleri harita mühendisi işlerinin yoğunluğuna bağlı olur 5-7 gün sürebilir...
Ancak tapu/belediye/kadastro gibi devlet dairelerindeki işlemlerin sonuçlanmasını bilemeyiz...
Siz kısacası bir veya iki harita mühendisliği bürosundan fiyat alın o sizin adınıza tüm işlemlerinizi halledecektir...
Sizin harç yatırma falan gibi işleriniz olmaz size yardımcı olacaklardır...

10 Şubat, 2011, 09:25:37
gurkaneral

Yeni Üye

*

BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM FATİH KARDEŞ. İYİ ÇALIŞMALAR...
10 Şubat, 2011, 12:13:04
Fatih

Administrator

Paylaşımcı Üye

*

Harita Mühendisi

BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN ÇOK TEŞEKÜR EDERİM FATİH KARDEŞ. İYİ ÇALIŞMALAR...
Önemli değil işlemler sırasında kafanıza takılan bir şey olursa biz yine buradayız...

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

Site Adı Etiketler
BİR ARSANIN PARSELLERE AYIRMAK İÇİN İZLENEN YOL NEDİR?

Gitmek istediğiniz yer:  

SMF.GEN.TR LİNK PROJESİ
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Forum Hakkında Yasal Uyarı Rank