Arkadaşlar ben harita mühendisliği 4.sınıf öğrencisiyim,arcgis programıyla yeni tanıştım,genelde cad programlarında iyiyimdir,ama arcgisde yardıma ihtiyacım var.Program hakkında çok bilgim yok ama dersde anladığım bir kaç şey var.Elimde bir harita var,harita jpg formatın ve sayısallaştırıp yolları ve engelleri çizicem.Bu sayısallaştırma işleminden sonra arcgis ile harita üzerindeki bir konumdan başka bir konuma sadece çizdiğim yolları kullanarak ve engellere değmeyerek gidilebilecek güzergah analizi yapmam lazım.Ayrıca bu analizi bir vb programıyla bağlayıp programdaki harita üzerinde gerçek zamanlı analiz yapmasını sağlayacağım.Kullandığım harita zaten programdaki harita.Bu konuda bana yadımcı olabilecek varmı?
Yardım istediğim konular özetle:
*verileri nasıl hazırlamalıyım,sayılsallaştırmayı nasıl yapmalıyım(katmanlar vs..)
*verileri programa nasıl girmeli tanıtmalı ilişkilendirlmeliyim
*bu verilerle network analizi kullanarak nasıl en kısa güzergahı belirtebilrim.
bu arada en kısa güzergahı elirtirken bir çizgi değil,nokta nokta güzergahı belirtmesini istiyorum,yani her bir metrede bir y,x koordinatı vermesini istiyorum.Bu benim için ilk projem oalcak ve yapaibilirsem bir çok insanın faydalanmasını sağlayacağım,şimdiden teşekkürler.