harita Mühendisliği Çalışma Alanları Hakkında Yardım
Harita Mühendisliği Forumu
19 Mayıs, 2012, 09:31:47 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Sponsor Tanıtım Bölümümüz açılmıştır... TIKLAYINIZ!!!

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: harita Mühendisliği Çalışma Alanları Hakkında Yardım  (Okunma Sayısı 1447 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
12 Ekim, 2011, 00:53:20
mk148a

Yeni Üye

*

Üye No : 783

Konu  : 2

Arkadaşlar ben omü harita müh. okuyan 4.sınıftan bu sene 5.sınıfa uzatmış bir öğrenciyim.
Bu mesleği seçmemin nedeni babamın mimar olması ve bu işi bilmesi nedeniyle bana puanıma göre en iyi burasının olacağnı önermesiydi.

Babamın yanında çalıştığımdan dolayı,autocad ve allplan gibi cad programlarını kullanmayı öğrendim ve ciddi tecrübelerim var.Bunun yararlarını üni sırasında gördüm,netcadde bi kaç modul hariç hepsini kullanabiliyorum.

Onun dışında benim ilgi alanım bilgisayar ve programlama aynı zamanda elektronikdi,halada öyle ama puanım yetmediği için bu bölüme gittim,ancak zamanla bu bölümdede bu ilgi alanlarımla ilgili dersler ve işler olduğunu öğrendim bu beni sevindirdi fakat artık bir yol çizmeliyim.

Ben babamın özelde kendi bürosunda çalışması nedeniyle yaşadığı sıkıntıları ve işlerin biryerlerde birileri araclığıyla nasıl döndüğünü öğrendim,bu yüzden kendi büromu açmayı pek düşünmüyorum,en azından çevreme güvenene kadar.

Son günlerimde eskiden az çok vb bildiğim ve merakım olduğundan programlamaya tekrar başladım,Visual Studio C# öğrendim ve şuan iyice geliştirme aşamasındayım.
Aynı zamanda Coğrafi Bilgi Sistemleri,uzaktan algılama dersleri 2 ve 3de sallamadığımdan dolayı başarısız olsamda Fotogrametri konusunda diğer derslere oranla daha iyiyim ve daha fazla severek yapıyorum.
Ben programlamayı gis yönünde uygulamalar yaparak geliştirmek isterdim,ama kafamda bazı sorular var.

Şöyleki ben düzenli bir hayatım olmasından yanayım ve ileri için plan yapmayı ve o plan doğrultusunda yürümeyi severim,ve şuan okulumu bitirip yıllarca para biriktirip kendime bir villa yapmayı düşünüyorum.

Ve bu nedenle aklımda birkaç soru oluştu:

Coğrafi bilgi sistemleri alanında çalışmak için neler gerekir?
Coğrafi Bilgi sistemi alanında devlet olarak çalışılacak bir kurum varmı?
Ayrıca Genel haricalık(tapu kadastro kontrol müh.,belediyede müh,dsi gibi kruumlarda müh) ile coğrafi bilgi sistemlerinde haritacılık arasında maddi olarak farklar nelerdir?yani coğrafi bilgi sistemlerinde çalışırım severek çalışırım ama az para alırsam hayallerim sadece hayal olur,bu konuda birşeyler duymuştum o yüzden sordum.
Sponsor Bağlantılarımız
12 Ekim, 2011, 11:30:57
Fatih

Administrator

Paylaşımcı Üye

*

Üye No : 1

Konu  : 99

Harita Mühendisi

Öncelikle bir plan doğrultusunda çalışmak istenen guzel devlet kurumlarinda TKGM veya doğalgaz dagitim şirketlerinde veya afet müdürlüklerinde GIS ili alakali projelerde calisirsin.Ayrıca orman müdürlüklerinde de Fotogrametri alanında calisabilirsin.Özel sektörde ise GIS alaninda cok guzel paralar kazanabilirsin(Eğer SQL veya diğer DB programlarını bilirsin tabi) Rahat bi hayatın olsun istersen devlet memurluğu düşün derim

13 Ekim, 2011, 20:43:13
mk148a

Yeni Üye

*

Anladım,gis işinde özel şirketlerde çok güzel paralar kzanabilirsin demişsiniz,peki gis işleri ne kadar yoğun olaiblir?Yani rahat bir hayatın olsun istiyorsan devlete gir demişsininz,gis alanında ne tür işler yapılıyor,bi arkadaşım geçenlerde işlem gis'e girmek istedi,orda gis olarak numarataj işi var demişler maaş olarak 1.300tl teklif etmişler arkadaşım bu sene mezun oldu,bunun dışında türkiyede geleceği olacak bir gis işi ön görüyormusunuz?

Bu arada veritabanı konusundada kendimi geliştireceğim,sql server yada mysql hangisi daha uygun olursa onunla başlayacağım,bunların dışında arcgisden baya eksiğim var arcgis programını öğrenip kendimi bu alanda geliştirebilirim.

Şuan kafam o kadar karışık ki karar vermekte güçlk çekiyorum,acaba normal haritacılık işlerini yapıp devlette kontrol mühendisi mi olsam,yoksa cbs ile ilgili bir özel şirkettemi çalışsam,yada cbs işi yapan devlet kurumundamı yer alsam.Maddi olarakda önemli benim için çünkü hayallerimi ne kadar çabuk gerçekleştirirsem o kadar başarılı olmuşum demektir.
Çalışma saatleri ve çalışma günleri hakkında bilginiz varmı mesela,sizede çok soru soruyorum,ama benm gibi bir çok arkdaş bilgilensin istiyorm bu konu ile.
« Son Düzenleme: 13 Ekim, 2011, 20:50:21 Gönderen: mk148a » Kayıtlı
13 Ekim, 2011, 21:07:50
Fatih

Administrator

Paylaşımcı Üye

*

Üye No : 1

Konu  : 99

Harita Mühendisi

Anladım,gis işinde özel şirketlerde çok güzel paralar kzanabilirsin demişsiniz,peki gis işleri ne kadar yoğun olaiblir?Yani rahat bir hayatın olsun istiyorsan devlete gir demişsininz,gis alanında ne tür işler yapılıyor,bi arkadaşım geçenlerde işlem gis'e girmek istedi,orda gis olarak numarataj işi var demişler maaş olarak 1.300tl teklif etmişler arkadaşım bu sene mezun oldu,bunun dışında türkiyede geleceği olacak bir gis işi ön görüyormusunuz?

Bu arada veritabanı konusundada kendimi geliştireceğim,sql server yada mysql hangisi daha uygun olursa onunla başlayacağım,bunların dışında arcgisden baya eksiğim var arcgis programını öğrenip kendimi bu alanda geliştirebilirim.

Şuan kafam o kadar karışık ki karar vermekte güçlk çekiyorum,acaba normal haritacılık işlerini yapıp devlette kontrol mühendisi mi olsam,yoksa cbs ile ilgili bir özel şirkettemi çalışsam,yada cbs işi yapan devlet kurumundamı yer alsam.Maddi olarakda önemli benim için çünkü hayallerimi ne kadar çabuk gerçekleştirirsem o kadar başarılı olmuşum demektir.
Çalışma saatleri ve çalışma günleri hakkında bilginiz varmı mesela,sizede çok soru soruyorum,ama benm gibi bir çok arkdaş bilgilensin istiyorm bu konu ile.
Şuan GIS işlerinde aynen dediğin işler var...
Ama veritabanı konusunda bir bilgisayar mühendisi kadar iyi olabilir misin orasını bilemem...
Çünkü haritacılığı GIS/CBS projelerinde genelde veri toplama ve verileri değerlendirme işlerinde tercih ediliyor...
Ayrıca Konumsal veri analizlerinde mesela katı atık depolama alan tercihi/ görünürlük analizleri gibi proleler için ise kurumlarca akademik yardım isteniyor...
Kısacası GIS işlerinde çok iyi ve başarılı olmanız lazım...
Ama bi tutturursanız o zaman işte hayallerinizi daha çabuk gerçekleştirirsiniz...
Yoğun iş temposu sıralaması yapar isek...
1 ) Özel sektör CBS
2 ) Devlet Memurluğu (Kurumuna göre değişir) yada Memur olarak CBS projelerinde çalışmak
diyebilirim...
Hayallerinin çabuk gerçek olması için çok çalışman gerek bunu da unutmamalısın kardeşim...
Tercih senin...

13 Ekim, 2011, 21:22:45
mk148a

Yeni Üye

*

çok teşekkür edeerim arkadaşım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
||| GoogleTagged |||

Site Adı Etiketler